Premis Laus Plata – Publicación Corporativa, Laus Bronze – Packaging

Diezdedos

Diezdedos és una marca prèmium d’oli d’oliva extra verge, única al món per una particularitat: en un mateix terreny es conreen 5 varietats diferents d’olives, cadascuna amb el seu aroma i diferent gust.

La inspiració que ens marca el punt d'inici del projecte és, d'una banda, l'orografia del terreny que té una forma líquida. D'altra, l'empremta dactilar, que és la petjada que deixen els camps de d'oliveres el procés artesanal de recol·lecta i la creació de l'oli. Es tracta d’un “logotip líquid” que adquireix diferents formes per presentar els aspectes naturals del producte: les formes concèntriques dibuixen les corbes de nivell de la finca on es cultiven les 5 varietats d’olives a partir de les quals Diezdedos obté els seus olis. També representen les empremtes dels dits de la mà relacionades amb el treball artesanal, el naming de la marca i el concepte d’oli d’autor que “deixa empremta”.

Tot ells ens va servir per dissenyar unes ampolles delicades, prèmium i que poguessin contenir els valors de la marca. Cinc varietats representades en cinc ampolles amb diferents petjades.

En paral·lel a la creació de marca, packaging i web vam treballar la direcció d'art de les fotografies, que volen emfatitzar el procés artesanal de la collita i la transformació de l'oliva fins arribar a ser oli.

Bisgràfic desenvolupa el concepte, el disseny de la identitat, packaging, web i catàleg. En totes les peces trobem l'ús d'uns colors determinats, una tipografia ben cuidada, així com una direcció d'art que reflecteix el procés artesanal.

Fotografia: Carles Palacio, Hugo Pañellas, Laia Vaquer, Vidal Orga.
Copy: Elisabet Baurier.