Exposició Estat d'Excepció

Espai

Exposició al TNC amb motiu de la representació d’Els Jocs Florals de Canprosa. La posada en escena provocativa, utilitzant tanques d’obres, acosta l’exposició a l’escàndol que va desencadenar aquesta obra l’any 1902, en un context social de forta crispació social.

L’exposició analitza la història de la restauració dels Jocs Florals des de 1859 i el moment creatiu i vital en què es trobava Santiago Rusiñol en el moment de l’estrena de l’obra. La suspensió dels Jocs Florals de Barcelona va ser el detonants d’una forta polèmica social a la Catalunya d’inicis del segle XX.

Es pretén provocar l’usuari amb la descontextualització de material urbà dins un espai expositiu. Les tanques amb les lones enganxades per brides es col·loquen de forma laberíntica per tot el vestíbul de la Sala Gran del TNC i part de l’exterior. El disseny gràfic havia de ser prou discret com per a no robar protagonisme al discurs expositiu. S'escull una gamma de colors diversa que funcioni bé amb el color groc de fons. Un joc de tipografies contundents dona caràcter i atorga rigorositat, però amb el to més provocatiu que se li volia donar a una exposició digna de Santiago Rusiñol.

Disseny d'espai: Espai e.