Félix Murcia: la realitat imaginada

La Filmoteca acull una exposició comissariada per Gloria Camarero i Joaquín Cánovas, que abans ha anat a Madrid i Múrcia però a Barcelona arriba amb un format diferent. Alhora que proposa un petit cicle de pel·lícules en les quals ha intervingut Félix Murcia.

El concepte expositiu, realitzat amb Espai e es basa en traduir plàsticament la riquesa del procés creatiu del decorador. Tots els materials comunicatius estan col·locats en diferents nivells visuals de tal manera que el visitant es pot fer una idea abstracta de la complexitat del procés de treball de l'autor.

Félix Murcia és un decorador, director artístic i dissenyador de producció d’una setantena de films. Berlanga, Gutiérrez Aragón, Uribe, Pilar Miró, Saura, Sacristán, Fernando Trueba, Armendáriz, Almodóvar, García Sánchez, Camino, Colomo o Bigas Luna són alguns dels directors que l’han anat a buscar perquè els ajudés a donar forma visual al que ells havien escrit.

Inventor de realitats físiques que ha partit sovint d’arquitectures reals que coneixia i transformava, readaptant-les a les necessitats de la història. El color, la capacitat de suggerir atmosferes i estats d’ànim que té cada tonalitat ha determinat la feina del decorador.

Disseny d’espai: Espai e.