Mercat del Ram

Una identitat inspirada en la lletra de la cançó “Mercat del Ram” (1961) de Josep Font Sellabona, un dels pioners de la cançó en català.

El Mercat del Ram és un punt de trobada anual del sector agropecuari i una gran festa pels ciutadans de Vic. Durant uns dies en concret, s’hi poden trobar exhibicions, concursos ramaders, activitats de tots tipus: culturals, lúdiques, esportives i comercials, així com productes agrícoles i espais destinats a la gastronomia catalana.

Es va realitzar el cartell i el sistema visual del Mercat del Ram, inspirat en la lletra de la cançó “Mercat del Ram” (1961) de Josep Font Sellabona, un dels pioners de la cançó en català i conegut com el “Trobador de Catalunya”. El cartell representa l’ambient festiu i sobretot ramader que viu la ciutat de Vic durant el Mercat del Ram.

La vaca Frisona fa gala de la tradició ramadera, el treball al camp s’il·lustra amb la maquinària agrícola i les “Katiusques” que ens apropen al factor humà. Tots aquests valors conjuntament amb la repetició de la paraula Ram (com a codi verbal tradicional) aporten ritme compositiu.

Aquest ritme també representa les diferents activitats dins la mateixa programació del mercat o d’altres paral·leles com la cantata popular a l’Snack (un emblemàtic bar situat enmig de la Plaça Major de Vic), sense oblidar el vaivé de la gent omplint carrers i places.

Fotografia: Gao Photos