Orgull Pagès

Campanya creada per reivindicar i dignificar l’ofici de la pagesia com a activitat humana que origina tot el que ens envolta.

Els elements gràfics de la campanya s’iconitzen dins de cercles que es vinculen a la O del naming i del claim “Originem”. Partint d'aquesta idea, el nostre concepte va ser el d'il·lustrar l'origen pagès d'allò que ens envolta i donar-li veu i visibilitat. Així va sorgir la iconografia variada del blat, el braguer d'una vaca, l'oliva, la roda o el morro de porc. A partir d'aquí es van dissenyar les diferents peces: una web que engloba i explica el projecte, a més de materials diversos de comunicació. Recentment s'ha obert la tenda Orgull Pagès on conflueix la idea d'origen i proximitat. La intenció és acostar la vida del pagès a les de la resta de la població.

Totes les accions associades a la campanya (web, merchandising, cartell, postals, activitat a xarxes socials, esdeveniments) comuniquen el paper essencial que la pagesia té en la societat. És transformadora del paisatge, originadora d'aliments, de teixits i de moltes de les matèries primeres d’ús habitual.

Fotografia: Carles Palacio.